Menu (Alt+Q)

Log eerst in om het menu te gebruiken.

Gebruikers

Omgeving  — vr. 10 jun. 2022

Iedereen kan deelnemen aan Daxto, alles wat je nodig hebt is een account. Accounts zijn gratis. Elk account vertegenwoordigt een individu, een mens. En met een account kun je daarna vele kanten op.

• Iedereen met een Daxto account kan een eigen omgeving beginnen. Een omgeving vertegenwoordigt één onderneming: een organisatie/bedrijf.
  • Met een Daxto account kun je niet alleen een omgeving beginnen, je kunt ook deelnemen aan bestaande omgevingen, bijvoorbeeld een onderneming van iemand anders.
  • Accounts zijn er voor iedereen. Of je nu een eigenaar of directeur bent, een medewerker of een extern financieel expert zoals een boekhouder, accountant of belastingadviseur.

Hoe maak ik een account en log ik in?

Een account aanmaken is een kwestie van een paar zaken invullen en een bevestiging geven door een adres aan te klikken in een e-mail die je daarna ontvangt. Als je gemist hebt waar je dat account registreert om het te beginnen, zoek dan niet verder, gebruik de onderstaande knop om daar mee te beginnen:

Nadat je een account geregistreerd hebt door een paar gegevens in te vullen, heb je een e-mail ontvangen met een activatielink. Zodra je deze link aangeklikt hebt in de e-mail is je account actief. Als het klikken op de link niet lukt dan werkt je e-mailprogramma mogelijk tegen. Met goede bedoelingen hoor, die probeert met veiligheid te helpen. Maar aangezien je weet dat deze e-mail van Daxto komt, en je verder wilt, zul je dan het alternatief moeten gebruiken. Onder die link staat namelijk een internetadres dat gelijk is aan de link. Als je die kopieert en in het adresveld van je browser (je internetvenster) plakt, dan kom je ook waar je wezen moet.

Nadat je het adres hebt geopend door er op te klikken of door het adres te kopiëren en gebruiken, kom je weer op Daxto.com. Je leest daar dat het activeren van je account gelukt is. Dat is het moment waarop je kunt gaan inloggen, je account is nu actief.

Inloggen doe je door op Account te klikken in de balk bovenaan. In het scherm dat verschijnt vul je je e-mailadres en je wachtwoord in. Vervolgens klik je op de paarse knop ietsjes lager, genaamd Inloggen. Je krijgt een bericht dat het inloggen gelukt is. Je moet wel snel lezen, dit bericht verdwijnt automatisch. Vervolgens lijkt er niets te zijn gebeurd, maar niets is minder waar. Je bent nu ingelogd, dit kun je controleren op twee manieren:

• Als je op Account klikt bovenin de balk, dan zie je een menu uitklappen. De onderste keuze uit dit menu heet Uitloggen. Dat is natuurlijk hét bewijs dat je ingelogd bent.
  • Als je op Menu klikt bovenin de balk, dan zie je dat het menu je nu vertelt over omgevingen, en een knop geeft genaamd Omgeving. Dat je die keuze nu krijgt is ook een teken dat je ingelogd bent.

Beide zijn dus tekenen dat je ingelogd bent en je account prima werkt. De volgende stap is het openen van een eigen nieuwe omgeving, óf het deelnemen aan een bestaande Daxto omgeving. Dat leg ik zo verder uit.

Eerst geef ik een tip aan mensen die Daxto dagelijks gebruiken en sneller in de omgeving willen komen. Je kunt het hele Account-klikken overslaan door meteen op Menu te klikken. Als je niet ingelogd bent, dan zal het menu namelijk een knop tonen om in te loggen. Zo kun je weer wat handelingen overslaan.

Ik ben een ondernemer, hoe begin ik een omgeving voor mijn onderneming?

Je hebt net gelezen hoe je een account maakt, dat is natuurlijk een must. Daarna is het als je eenmaal ingelogd bent verrassend eenvoudig:

• Ga naar het omgevingsscherm door rechtsboven te kiezen voor MenuOmgeving.
  • Bekijk onderaan de optie 'Begin een nieuwe omgeving'. Kies je gewenste Daxto editie en klik op Meteen beginnen!.
  • Vul de naam van je onderneming in en je Kamer van Koophandelnummer. Klik vervolgens onderaan opnieuw op Meteen beginnen!.
  • Je wordt nu voor het eerst begroet door een wijze uil: jouw persoonlijke digitale Daxto-assistent. Volg zijn instructies verder op.

Meer komt er niet bij kijken. Voor je het weet ben je aan de slag in je eigen omgeving.

Ik werk bij een bedrijf en werd gevraagd in Daxto te komen. Hoe doe ik dat?

Dat is zó gepiept: eerst maak je een account aan. Als je die nog niet had, lees dan even bovenaan dit artikel hoe dat in zijn werk gaat. Als je er al wel een hebt, dan kun je meteen door met de volgende 2 stappen:

• Kopieer de uitnodigingscode uit je e-mail en plak deze in het veld genaamd 'Je uitnodigingscode:'.
  • Klik daarna op de knop Meteen deelnemen iets lager.

Nadat je dit hebt gedaan ververst het scherm en zie je ineens de bedrijfsnaam van je werkgever bovenaan. Klik er op om naar binnen te gaan.

Als je jezelf tijd wilt besparen dan kun je voordat je naar binnen gaat klikken op Zet aan. De knop achteraan de regel met de naam van het bedrijf waar je werkt. Als je dan de volgende keer inlogt, dan ga je meteen naar binnen in die omgeving. Dat scheelt je weer een paar klikken.

Ik ben een financiële professional. Hoe kom ik in de Daxto-omgeving van mijn klant?

Voor alle professionals, van boekhouder, accountant of belastingadviseur tot andere financiële professional, geldt dat het begint met het maken van een account. Hoe dat werkt lees je bovenaan in dit artikel. Daarna log je in en klik je op de Menu-knop rechts bovenin. Klik vervolgens op de paarse knop genaamd Omgeving. Je komt nu in het scherm waar je kiest welke omgeving je wilt gebruiken.

Als je nog geen omgeving gemaakt hebt voor je eigen onderneming, en nog niet aan omgevingen deelnam van andere ondernemers, dan toont dit scherm je bovenaan geen omgevingen van ondernemingen om te openen. Linksonder toont het je wél de mogelijkheid om een eigen omgeving te openen. Om de omgeving van een klant te betreden kijk je rechtsonder. Daar is een mogelijkheid om deel te nemen aan bestaande omgevingen op basis van een uitnodigingscode. Je gaat als volgt te werk:

• Kopieer de uitnodigingscode uit je e-mail en plak deze in het veld genaamd 'Je uitnodigingscode:'.
  • Klik daarna iets daaronder op de knop Meteen deelnemen.

Dat is alles. Je scherm werkt zich nu bij, en ineens heb je bovenaan je scherm de omgeving staan van je klant, herkenbaar aan de naam van de onderneming. Door er op te klikken betreed je deze, en kun je aan de slag.

Zodra je meerdere ondernemingen ondersteunt zal het je opvallen dat alle omgevingen waar je de uitnodiging van gebruikt hebt permanent bovenin staan. Klaar om op elk moment te betreden. En als je een nieuwe klant verwerft, dan kun je met de uitnodigingscode ook hun omgeving toevoegen aan je lijst van ondernemingen bovenaan.